Verantwoord ondernemen

Dus ik dacht: misschien is het tijd voor een goed gesprek. Ik zei: ‘Meester, wat moet je doen op de wereld?’ De meester dacht een tijdje na. Toen zei hij: ‘Je best’.
(uit: Het is fijn om er te zijn, Guus Kuijer, Uitgeverij Querido, Amsterdam, 2000)

40 uren cadeau!
Graag wil ik mijn onderwijskundige kennis en expertise inzetten om anderen verder te helpen. Daarom stel ik elk jaar 40 werkuren gratis beschikbaar ten behoeve van een goed doel. Denk hierbij aan goede doelenorganisaties in Nederland of daarbuiten, (sport)verenigingen, stichtingen, kleine musea, buurthuizen, enzovoort. Voorwaarde is dat het om een onderwijskundige opdracht binnen een non-profitorganisatie gaat. In 2015 zet in mij belangeloos in voor de CliniClowns. In 2014 heb ik gekozen voor de stichting Taal doet meer en in 2013 gingen de gratis uren naar Stichting Dagjelesgeven en de Stichting Techniek Promotie.

Door omstandigheden is er in 2016 geen 40-uren-actie. Uiteraard kunt u wel weer inschrijven voor 2017.

Hoe meldt u zich aan? Stuur voor 1 februari 2017 een e-mail met uw gegevens, een korte motivatie en een suggestie voor een opdracht naar info@maritvanderveer.nl. De voorwaarden voor deelname zijn:

Uiterlijk 1 maart 2017 hoort u of u het gekozen doel van 2017 bent!

Sponsoring
Daarnaast biedt Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling (financiële) steun aan diverse goede doelen. In 2015 is dit:

Cliniclowns
Kinderen moeten onder alle omstandigheden kunnen blijven spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn. Spel zorgt ervoor dat een kind weer even kind kan zijn. Het kan helpen moeilijke situaties te verwerken. CliniClowns is er voor een klein magisch moment met grote betekenis door oprecht contact met de clown voor kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie. Waar ziekenhuizen en zorginstellingen zich richten op hun kerndienst, zorgen de Cliniclowns voor afleiding en plezier. Zie voor meer informatie: Cliniclowns.

In 2014 hebben de volgende goede doelen een donatie ontvangen:

Alpe d’HuZes 2014
Op 7 juni 2012 fietste ik (met acht collega’s van ThiemeMeulenhoff) drie keer Alpe d’Huez op. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. De saamhorigheid, de warmte, de liefde, de sportieve prestatie en de enorme inzet van de vele deelnemers en vrijwilligers, hebben een onuitwisbare indruk op me achtergelaten. Alpe d’HuZes inspireert mensen om het beste uit zichzelf te halen voor een ander. Daarom steunde ik in 2014 het ThiemeMeulenhoff Alpe d’HuZes-team. Zie voor meer informatie: Alpe d’HuZes

Doingoood
Doingood volunteer work is een maatschappelijk betrokken organisatie die zich inzet voor kleinschalige non-profit projecten in Kenia, Tanzania en Oeganda. De doelstelling is om op een actieve en duurzame manier de leefomstandigheden en zelfontplooiing van mensen in deze ontwikkelingslanden te verbeteren. Onderwijs is een belangrijk aandachtsgebied. Doingoood steunt verschillende onderwijsprojecten, waarbij ook de ontwikkeling van lesmethodes een grote plek inneemt. In 2014 steunde ik, net als in 2013, Janneke van Dam, als vrijwilliger verbonden aan Doingoood in Kenia. Zie voor meer informatie: Doingoood

Marit van der Veer • Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling • Mendelssohnstraat 14 • 3816 NW • Amersfoort • 033 - 470 2276 • 06 - 12 11 45 27 • info@maritvanderveer.nl