Wie ben ik?

En wat hee doar zag? ’s Kleen nöske! En ’n kleen mundke! En twee blauwe eugkes. Doar zat ja ’n kleen meaken! Het was evven groot as Jipke. Wel bin ie, vreug Jipke. Jannöaken, zer het meaken.
(uit: Jipke en Jannöaken, Annie M.G. Schmidt (Twentse editie), Uitgeverij Querido, Amsterdam, 2004)

Ik stel me graag even voor!
Mijn naam is Marit van der Veer (1979). Ik ben in 2001 afgestudeerd als Toegepast Onderwijskundige aan de Universiteit Twente. Na mijn studie heb ik bijna vijf jaar gewerkt als ontwikkelaar van lesmateriaal voor het primair onderwijs, bij de CED-Groep in Rotterdam. Ik heb me daar vooral gericht op de ontwikkeling van lesmateriaal op het gebied van taal en (begrijpend) lezen. Voorbeelden van projecten waarin ik heb gewerkt zijn: Puk & Ko, Vakken vol verhalen en Nieuwsbegrip.

Vervolgens ben ik in 2006 gestart als redacteur primair onderwijs bij educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff. In deze functie hield ik mij bezig met het meedenken over nieuwe methodeconcepten, het vertalen van concepten in auteursinstructies, het beoordelen van auteurskopij, het begeleiden van auteurs en externe redacteuren tijdens de ontwikkelfase en incidenteel het verzorgen van workshops en presentaties. Ik was verantwoordelijk voor de inhoudelijke en didactische kwaliteit van een lesmethode. Voorbeelden van methodes waaraan ik heb gewerkt, zijn Overal tekst!, Moet je doen en Taalverhaal.nu.

Sinds 1 september 2012 ben ik eigenaar van Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling. Ik combineer mijn voorgaande werkzaamheden en doe waar mijn hart ligt: ontwerpen en ontwikkelen voor het onderwijs, met veel plezier en energie!

Meer informatie treft u aan in mijn curriculum vitae en in mijn LinkedIn-profiel.

Marit van der Veer • Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling • Mendelssohnstraat 14 • 3816 NW • Amersfoort • 033 - 470 2276 • 06 - 12 11 45 27 • info@maritvanderveer.nl