Verantwoord ondernemen

Dus ik dacht: misschien is het tijd voor een goed gesprek. Ik zei: ‘Meester, wat moet je doen op de wereld?’ De meester dacht een tijdje na. Toen zei hij: ‘Je best’.
(uit: Het is fijn om er te zijn, Guus Kuijer, Uitgeverij Querido, Amsterdam, 2000)

40 uren cadeau!

Graag wil ik mijn onderwijskundige kennis en expertise inzetten om anderen verder te helpen. Daarom stel ik elk jaar 40 werkuren gratis beschikbaar ten behoeve van een goed doel. Denk hierbij aan goede doelenorganisaties in Nederland of daarbuiten, (sport)verenigingen, stichtingen, kleine musea, buurthuizen, enzovoort. In mijn eerste jaren als zzp’er heb ik mij belangeloos ingezet voor de Stichting Techniek Promotie (2013), Taal doet meer (2014) en CliniClowns (2015). 

Let op! Op dit moment (september 2022) ligt mijn focus volledig bij mijn betaalde opdrachten. Daarom organiseer ik voor onbepaalde tijd geen nieuwe 40-uren-actie.

Hoe kunt u uw organisatie aanmelden? Stuur een e-mail met uw gegevens, een korte motivatie en een suggestie voor een opdracht naar info@maritvanderveer.nl. De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Uw organisatie is een non-profitorganisatie gerelateerd aan één van de volgende onderwerpen: onderwijs, lezen en leesbevordering, ontwikkelingshulp, kinder- en jeugdliteratuur, sport, kunst en cultuur.
  • De opdracht sluit aan bij één van de kernactiviteiten van Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling: educatief schrijven, onderwijskundige redactie, conceptontwikkeling, tekst in opdracht, auteursbegeleiding of presenteren en trainen.
  • De opdracht wordt geformuleerd voor maximaal 40 werkuren.
  • De opdracht wordt uitgevoerd binnen een gezamenlijk opgestelde planning.

Sponsoring

Daarnaast biedt Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling (financiële) steun aan diverse goede doelen. Sinds de oprichting hebben de volgende goede doelen een donatie ontvangen: