Techniek Toernooi (Stichting Techniek Promotie)

In opdracht van de Stichting Techniek Promotie beoordeelde ik in 2013 lesbrieven en begeleidde ik auteurs bij het schrijven van educatieve materialen ten behoeve van het Techniek Toernooi, een jaarlijks terugkerend nationaal techniekevenement voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs.

De wedstrijd begint op school en eindigt voor de winnende schoolteams met de landelijke finale in Arnhem. Door deelname aan het Techniek Toernooi geven scholen invulling aan diverse kerndoelen zoals opgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Leerlingen ontdekken op jonge leeftijd hoe leuk, spannend en uitdagend techniek en wetenschap is.

In opdracht van de Stichting Techniek Promotie nam ik in 2013 plaats in het comité dat het Techniek Toernooi organiseert. Vanuit mijn onderwijskundige expertise beoordeelde ik de lesbrieven en opdrachten en begeleidde ik de auteurs (afkomstig uit diverse organisaties) bij het schrijven van de educatieve materialen ten behoeve van de wedstrijd. Tevens dacht ik mee over geschikte onderwerpen voor de lesbrieven.

Ik deed deze opdracht op vrijwillige basis, in het kader van mijn 40-uren actie.