Referenties

‘Maar laat nooit iemand jou bedenken. Je bent wat je er zelf van maakt. Er is maar één die het kan doen. Jij en niemand anders. Wie zegt dat je dat niet kunt. Dat moet nog blijken.’

(uit: Sydney, Harmen van Straaten, Uitgeverij Moon, Amsterdam, 2010)

“Bij Taal doet meer zijn we heel blij met Marit haar bijdrage aan de lesbrieven en handleidingen van Gezonde Taal. Door haar inhoudelijke bijdrage is het gelukt de Alfabetiseringsprijs 2014 te winnen!”

Mariëlle van Rooij, taalconsulente Taal doet meer, oktober 2014

“Met Marit heb ik samengewerkt bij de herziening van de geschiedenismethode Speurtocht. Ik heb haar ervaren als top-redacteur, die je graag in je projectteam wilt hebben. Naast het goed opzetten van de grotere lijn, is Marit zeer secuur in redactiewerk. Geen fout is veilig voor Marit! Door deze kritische blik en haar initiatief om zaken echt te verbeteren is het een prachtige herziening geworden.”

Liane Verheul, zelfstandig marketeer (voorheen: marketeer ThiemeMeulenhoff), juli 2014

“Ik heb al een lange geschiedenis met Marit: aanvankelijk werkten we jarenlang met veel plezier samen aan ‘Overal tekst!’ en tegenwoordig aan Taalverhaal.nu. Ik heb haar leren kennen als een intelligente collega die weet waar ze het over heeft en op wie je kunt bouwen. Marit heeft de redactie gedaan van de toetsen voor Taalverhaal.nu en ik vond haar commentaar altijd scherp en to de point. Ze weet precies waar nog iets verbeterd kan worden en geeft dat helder aan. Al haar commentaar is waardevol en door haar scherpe blik zijn er uitstekende toetsen geconstrueerd. Dank je wel, Marit!”

Hetty van den Berg, taalkundige Nederlands, maart 2014

“Marit is een energieke en creatieve onderwijskundige. Ze is heel goed in staat om haar kennis en ervaring op de juiste wijze in te zetten binnen een organisatie of voor een individu. Dat doet ze in combinatie met haar krachtige persoonlijkheid en 100% betrouwbaarheid in het naleven van afspraken. Daarnaast is ze zeer prettig in omgang. Dus een aanwinst voor iedere organisatie.”

Hein van den Bemt, unitmanager WO & KCE CED-Groep (voorzitter organisatiecomité Techniek Toernooi), maart 2013

“Ik heb Marit van der Veer leren kennen tijdens de ontwikkeling van de basisschoolmethode Moet Je Doen Kunst en Cultuur. We hebben bijzonder goed samengewerkt vooral omdat Marit voortdurend het overzicht behield in dit ingewikkelde project en ook onder druk adequaat en efficient bleef handelen. Ze is kortom een betrouwbare en doortastende partner die ook inhoudelijk van wanten weet.”

Lodewijk Ouwens, Lodewijk Ouwens Cultuurprojecten, maart 2013

“Ik heb Marit leren kennen bij het project Taalverhaal.nu bij ThiemeMeulenhoff, waar zij Inhoudelijk Redacteur is en ik Bureauredactie coördineer. Marit is inhoudelijk sterk, een harde werker en prettig in de omgang. Ze is proactief, gaat voor kwaliteit en toont een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Een heel fijn persoon om mee samen te werken!”

Linda van Leuken, eigenaar Leuk en Zinnig, maart 2013

“Toegewijd, eerlijk, harde werker, deskundig, sociaal – dit zijn vijf kernwoorden waarmee ik Marit zou willen karakteriseren. Eigenlijk doe ik haar hiermee tekort, maar ze zeggen volgens mij genoeg om een eerste indruk van haar te krijgen. Ik heb altijd met veel plezier met Marit samengewerkt en weet zeker dat elke opdrachtgever dit zeker ook zo zal ervaren!”

Dave Büttner, redactiemanager primair onderwijs ThiemeMeulenhoff, maart 2013

“In mijn samenwerking met Marit heb ik vooral geprofiteerd van haar heldere instructies, maar vooral van haar enthousiasme waarmee ze een project voor het voetlicht bracht. Na een mailcontact met Marit wist je als auteur weer precies waarom en waarvoor je het deed.”

Marja Baeten, auteur en redacteur educatieve teksten, maart 2013

“Wij hebben met Marit samengewerkt aan de methode ‘Begrijpend en studerend lezen’ voor het basisonderwijs ‘Overal Tekst!’ van ThiemeMeulenhoff. Het is erg prettig om met Marit samen te werken aan omvangrijke opdrachten: de briefingen die Marit geeft zijn helder, de communicatie verloopt soepel en zij staat open voor nieuwe ideeën. Er is een goede wisselwerking om van een project een succes te maken!”

Michelangela (Angela Damen & Michiel Trooster), vormgever, maart 2013

“Marit is een betrouwbare en harde werker. Inhoudelijk is ze zeer sterk. Daarnaast heeft Marit een prettige persoonlijkheid. Kortom: als je met Marit in zee gaat, weet je zeker dat het inhoudelijk goed komt en dat je een prima tijd zult hebben.”

Ilse Poort, projectleider Podium Communiceren, beleven, leren, maart 2013

“Ik heb met Marit samengewerkt voor de methode Overal Tekst! Ik vond haar zowel inhoudelijk (taal/ teksten primair onderwijs) als in het coachen zeer deskundig. Ze gaf me prima advies. Ook was Marit zeer prettig in de omgang, constructief en gezellig!”

Hieke van der Werff, auteur Overal tekst!, maart 2013

“Als uitgever bij ThiemeMeulenhoff heb ik ruim zes jaar nauw met Marit samengewerkt: zij was mijn redacteur / content ontwikkelaar / rechterhand. Ik heb haar ervaren als een waardevolle sparringpartner, iemand die vanuit haar brede onderwijskundige kennis en visie kritisch naar mijn concepten keek en hielp ze op een hoger plan te tillen. Marit is scherp op inhoud en kwaliteit, zoekt altijd de vertaalslag naar het concrete, is sterk in auteursmanagement en zorgvuldig in alles wat ze doet. Ze is verder teamgericht, een goede netwerker en vaardig in social media. En, niet onbelangrijk: ze is een prettige, toegankelijke persoonlijkheid!”

Annemarie Heuts, uitgever primair onderwijs ThiemeMeulenhoff, maart 2013

“In de afgelopen jaren heb ik met Marit samengewerkt aan verschillende educatieve projecten voor primair onderwijs (Overal Tekst!Taal.nu en Taalverhaal.nu). Met name tijdens het ontwikkeltraject van Taal.nu was onze samenwerking intensief. Marit is als redacteur/contentontwikkelaar professioneel, nauwgezet, gedreven en enthousiast. Je kunt vertrouwen op haar grote onderwijskundige visie en zorgvuldigheid. Gedurende het hele traject – van conceptontwikkeling tot de realisatiefase – bewaakt Marit de kwaliteit. Ze houdt het overzicht maar kent daarnaast het project tot in detail. Eén van Marits sterkste punten is haar omgang met auteurs waarin ze haar professionaliteit combineert met een warme persoonlijkheid.”

Isabelle de Ridder, De Ridder Taalwerk, april 2014

“Ik heb Marit leren kennen toen ze begon met werken bij de CED-Groep. Marit heeft daar laten zien inhoudelijk zeer deskundig en creatief te zijn. Daarnaast is het een harde en gedreven werker, zeer toegewijd en idealistisch. En verder is ze heel sociaal, vrolijk en prettig om mee samen te werken. Kortom, een fijne collega!”

Dineke de Groot, ontwikkelaar en schoolbegeleider CED-Groep, april 2013

“Ik heb met Marit samengewerkt voor Taalverhaal.nu, een taalmethode voor het basisonderwijs. Marit was eindredacteur voor de leerlijnen (Spreken & luisteren, Woord- en zinsbouw, Leesbegrip, Stellen) die ik heb opgezet als raamwerk voor de methode en als eindredacteur voor een hoofdstuk taal dat ik schreef. Dat gaf me een zeker gevoel. Marit kijkt met een frisse en deskundige blik. Ze heeft het overzicht en kent ook de details. Ze geeft op een prettige manier eerlijke en constructieve feedback. Hierdoor kon ik daarna weer goed verder. Haar warme en vrolijke persoonlijkheid zijn de kers op de taart! :-) “

Ingrid Berkers, auteur en redacteur, oktober 2014

“Ik heb met Marit samengewerkt aan verschillende projecten voor primair onderwijs (Overal tekst!, Taalverhaal.nu) en ik ken haar als een heel betrokken en kundige redacteur. Marit weet waar ze het over heeft, zoekt dingen tot op de bodem uit, staat open voor nieuwe ideeën en heeft kwalititeit hoog in het vaandel staan. Ze is enthousiast, positief en een echte teamwerker met sterke communicatieve vaardigheden.”

Diana Jansen, redacteur/eigenaar Bureau Drie Redactie, maart 2013

“Marit van der Veer heeft gedurende enkele jaren als redacteur voor ‘mijn’ toenmailge business unit gewerkt. Zij was zeer nauwgezet, erg gericht op het zo correct mogelijk weergeven van inhoud heel expliciet toegesneden op de beoogde doelgroep (in ons geval leerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en de leerkrachten van die leerlingen). Marit is niet alleen in staat teksten van anderen aan te passen; zij is ook zeer bedreven in het zelf schrijven van teksten voor genoemde doelgroepen. Ik kan Marit voor dat soort werkzaamheden van harte aanbevelen.”

Frank van Amerongen, uitgeefdirecteur ThiemeMeulenhoff, maart 2013

“Marit heb ik leren kennen als een ervaren, bekwame onderwijskundige. Bovendien zet ze die deskundigheid op een prettige, integere manier in. Na jaren werkzaam te zijn geweest bij ThiemeMeulenhoff heeft ze de stap durven zetten om als zelfstandige aan de slag te gaan. Dat doet ze in mijn ogen goed en op geheel eigen wijze: vriendelijk en doortastend, altijd gericht op het leveren van kwaliteit.  Beide zijn we als zelfstandig onderwijskundige inhoudelijke redacteur bij de ontwikkeling van Taalverhaal.nu. Ik heb veel van haar kunnen en mogen leren en daarvoor ben ik haar dankbaar.”

Anneke Duit, onderwijskundige EduAn en inhoudelijk redacteur Taalverhaal.nu, maart 2013

“Sinds een jaar ben ik werkzaam als educatief auteur voor ThiemeMeulenhoff voor het project Taalverhaal.nu. Marit van der Veer beoordeelde mijn werk inhoudelijk. Ik heb de feedback van Marit altijd als prettig ervaren. Ze is deskundig en is in staat positieve feedback te geven alsmede verbeterpunten aan te geven zodat je als auteur weer verder kan.”

Irene Engelbertink, auteur Taalverhaal.nu, maart 2013

“Marit werkte voor Thieme Meulenhoff. Ik schreef verhalen voor de leesmethode Overal tekst! die zij redigeerde. Het was een prettige samenwerking: Marit is vakkundig, helder, vriendelijk en geduldig. Een uitstekende combinatie!”

Anke Kranendonk, auteur Overal tekst!, maart 2013