Auteursbegeleiding

Daarom is het belangrijk dat de wolven die samen een troep vormen niet allemaal op dezelfde toonhoogte janken. Anders lijkt het in de verte of ze maar met heel weinig zijn. Bestaat de roedel uit twaalf dieren, dan klinkt hun koor twaalfstemmig.

(uit: Winterdieren, Bibi Dumon Tak, Querido, 2011)

Auteursteams

U kunt mij inzetten voor het leiden van uw auteursteam. Het is ontzettend inspirerend om met een groep enthousiaste, creatieve mensen te werken aan een educatief product. Iedereen heeft zijn eigen expertise, sterke punten en valkuilen. De ene auteur bedenkt prachtige creatieve werkvormen, maar heeft moeite om de juiste woorden te vinden. De andere auteur is minder creatief, maar didactisch heel sterk. De ene auteur levert snel een eerste versie in ‘om iets te hebben om over te praten’ en schrijft met de juiste feedback een perfecte tweede versie, de andere auteur levert pas iets in als alle punten op de i staan. Maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal ontwikkelen!

Begeleiding

Ik ben inzetbaar voor het instrueren, trainen en begeleiden van auteurs. Denk daarbij aan:

  • schrijven van auteursinstructies en formats (waarin het concept vertaald is in zo concreet mogelijke aanwijzingen voor de uitwerking);
  • verzorgen van trainingen en (inspiratie)workshops;
  • voorzitten van auteursvergaderingen;
  • (telefonische) kopijbesprekingen met auteurs;
  • feedback geven op aangeleverde kopij;
  • begeleiden van onervaren auteurs.

Voorbeelden

Een toelichting op recente projecten op het gebied van ‘Auteursbegeleiding’ vindt u in mijn Portfolio.