Nieuws

De eekhoorn veegde de sneeuw van de brief, brak hem open en las: Dit is een vrolijke mededeling. Alles gaat toch goed.

(uit: Misschien wisten zij alles, Toon Tellegen, Uitgeverij Querido, Amsterdam, 1995)

Nieuwjaarswens

1 januari 2020

Meer dan ooit voelt het nieuwe jaar als een schone lei, een nieuwe bladzijde, een frisse start.

Ik wens je een jaar vol zon op je gezicht en wind in je rug. En soms een klein buitje op je hoofd, want zonder regen… geen regenbogen!

Kijk vooruit in 2020!

Veel geluk, gezondheid en liefs!

Marit

(Foto: Schiermonnikoog, 22 november 2019)

Weer aan het werk!

6 juni 2019
Het vorige bericht op deze pagina was een naar bericht. Borstkanker. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het behandeltraject. Inmiddels ben ik 16 chemokuren, twee operaties en 15 bestralingen verder en kan ik zeggen dat het goed met me gaat. Ik word elke dag fitter en mijn hoofd doet weer goed mee. En het belangrijkste: in het operatieweefsel zijn géén actieve kankercellen meer aangetroffen. Dat biedt geen garanties voor de toekomst, maar het is wel het allerbeste uitgangspunt.

Ik heb zin om weer aan de slag te gaan! Leuke opdrachten zijn daarom van harte welkom. Graag tot gauw!

Diagnose borstkanker

12 februari 2019
Hierbij laat ik je weten dat ik op 28 augustus 2018 – geheel onverwacht – de diagnose ‘borstkanker met uitzaaiingen in de oksel-lymfeklieren’ heb gekregen. Een mokerslag. Op het moment dat ik dit schrijf, februari 2019, heb ik een traject van 16 chemokuren afgerond. Een pittig traject. Ik ben van de chemo’s ontzettend moe geworden, maar gelukkig niet misselijk of ziek. Hierdoor kon ik gedurende deze periode blijven werken. Vanwege de wekelijkse kuren bleef er niet heel veel normale werktijd over, maar als het enigszins kon, zat ik achter mijn computer. Omdat mijn inkomsten belangrijk zijn, maar bovenal omdat ik mee wil doen, erbij wil horen, méér wil zijn dan een kankerpatiënt. Het is ontzettend fijn dat ik van bekende én nieuwe opdrachtgevers de kans heb gekregen om mijn werk te blijven doen. Veel dank daarvoor!

Op dit moment herstel ik van de chemokuren. Dat verloopt voorspoedig. Ik heb de stijgende lijn te pakken en voel elke dag meer energie. Ik hoef in deze periode niet vaak naar het ziekenhuis en probeer een normaal werkritme op te pakken. Gelukkig met een aantal leuke klussen!

De komende periode volgen er verschillende operaties, een bestralingstraject en spannende uitslagen. Belangrijk om te vermelden: het doel van dit alles is ‘beter worden’. Garanties daarop zijn er helaas niet, maar de artsen en ik doen er wel alles aan. Een hoopvolle scan liet zien dat we op de goede weg zijn. 

Tussen de behandelingen door wil ik graag zo normaal mogelijk leven. Dat wil zeggen, gewóón werken, gewóón sporten, gewóón leuke dingen doen. Ik ben en blijf dus beschikbaar voor leuke opdrachten!

www.maritvanderveer.nl is vernieuwd!

10 april 2018
Met trots presenteer ik mijn nieuwe website! Na 5,5 jaar was mijn oude website niet meer actueel en werd het tijd voor een nieuwe. Wim Peters van WP3DW realiseerde deze prachtige site. Veel dank daarvoor!

Jurylid Hieronymus van Alphen Prijs 2019

10 april 2018
In 2018 vorm ik samen met Joke Linders en Christine Sinninghe Damsté de jury van de Hieronymus van Alphen Prijs 2019.

Om degenen die erg veel aan beheer, voorlichting, onderzoek en publicaties betreffende de geschiedenis van de Nederlandstalige kinder- en jeugdliteratuur hebben gedaan, te eren en anderen te stimuleren om ook tot bijzondere resultaten op dit terrein te komen, heeft de Stichting Geschiedenis Kinder en Jeugdliteratuur in 2000 de Hieronymus van Alphen Prijs ingesteld, thans bestaande uit een toepasselijk beeldje van de beeldend kunstenaar Marion Ruting en een oorkonde. De prijs wordt sinds 2008 eens in de twee jaar uitgereikt.

Bestuurslid sectie Educatieve Auteurs (Auteursbond)

10 april 2018
Sinds april 2018 maak ik deel uit van het bestuur van de sectie Educatieve Auteurs, een onderdeel van de Auteursbond. De sectie Educatieve Auteurs is de Nederlandse beroeps- en belangenvereniging van schrijvers van educatief materiaal. Belangrijke speerpunten zijn collectieve belangenbehartiging, individuele dienstverlening en het uitwisselen van kennis en ervaring.

De doelstellingen van de sectie Educatieve Auteurs zijn als volgt geformuleerd:

  • verbetering van de positie van educatieve auteurs
  • professionalisering van het beroep educatief auteur
  • verbinden en delen van kennis in een netwerk van vakgenoten

Binnen het bestuur denk ik onder andere mee over het organiseren van de jaarlijkse Dag van de Educatieve Auteur, het online magazine EduSchrift en de jaarlijkse uitreiking van de Educatieve Parel.

Hoera! Vijf jaar zelfstandig!

1 september 2017
Vandaag vier ik mijn eerste lustrum als zelfstandig ondernemer. Dat betekent: al vijf jaar het werk dat ik het allerliefste doe, al vijf jaar de leukste opdrachtgevers, al vijf jaar mijn eigen tijd indelen, al vijf jaar focus op inhoud (en niet op ‘gedoe’ eromheen), al vijf jaar nieuwe mensen leren kennen, al vijf jaar elke maand op schoolbezoek, al vijf jaar heel veel leren, al vijf jaar heel gelukkig als ZZP’er. Op naar nog meer mooie jaren!

En dat is een reden voor taart 🙂

Elke maand op schoolbezoek!

17 januari 2015
Al sinds de start van mijn bedrijf ga ik elke maand een hele dag op schoolbezoek. Om feeling te houden met de praktijk, om te zien wat het niveau is, waar ogen van gaan stralen, wat moeilijk/makkelijk/leuk/stom is, welke vragen kinderen stellen, hoe er gewerkt wordt met het digibord, wat er wordt besproken in de lerarenkamer, enzovoort. Zo’n dag geeft energie, informatie en inspiratie. Ik kan mijn werk alleen goed doen met leerkrachten/docenten en leerlingen in mijn achterhoofd.
Voor de maanden februari, maart, april, mei en juni 2015 heb ik nog geen bezoeken gepland. Daarom deze oproep: op welke school (basisonderwijs of onderbouw voortgezet onderwijs) en met welke leerkracht(en)/docent(en) mag ik een dag (of een halve dag) meelopen?

100 jaar Pietje Bell

27 oktober 2014
Leuk! Zojuist werd de jubileumeditie van Pietje Bell (deel 1 en 2 in één band) van Uitgeverij Kluitman bezorgd. Met mijn naam in het colofon! Ik heb de originele teksten bewerkt (gemoderniseerd, met behoud van de sfeer van het verhaal van 100 jaar geleden). Het is een prachtig boek geworden!

Nationale Alfabetiseringsprijs 2014 voor ‘Gezonde taal!’

8 september 2014
Op maandag 8 september 2014 ontving ‘Gezonde taal!’ van Taal doet meer uit handen van Marja van Bijsterveldt, voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven, in het bijzijn van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, de Nationale Alfabetiseringsprijs 2014 in de categorie ‘Durven’ (de categorie voor nieuwe projecten en initiatieven). De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van de Week van de Alfabetisering in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. In het kader van mijn 40-uren-actie heb ik een mooie bijdrage aan dit project mogen leveren.

   

Ouder nieuws…

Deze nieuwspagina wordt regelmatig opgeschoond. Oud nieuws wordt verwijderd.